Експрезидент Бразилії Болсонару хоче залишитися у США та вже звернувся до американської влади

Читать на русском
Болсонару, який прилетів до Флориди наприкінці грудня 2022 року після закінчення терміну його повноважень, попросив шестимісячну візу, оскільки термін його офіційної візи закінчується.
Жаїр Болсонаруфото: gov.br

Колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару просить владу США надати йому шестимісячну візу, щоб залишитися в Сполучених Штатах, заявив адвокат політика 30 січня.

Про це повідомляє агенція France-Presse.

Як повідомила ЗМІ юридична фірма AG Immigration, Болсонару, який прилетів до Флориди наприкінці грудня 2022 року після закінчення терміну його повноважень, попросив шестимісячну візу, оскільки термін його офіційної візи закінчується.

Байден запросив нового президента Бразилії до США на тлі масових заворушень у країніПри цьому, Байден засудив насильство та напад на демократичні інститути та мирну передачу влади.

Нагадаємо, що 8 січня столицю Бразилії, місто Бразиліа, захлеснули масові заворушення, оскільки прихильники колишнього президента Жаїра Болсонару, які не визнають підсумки виборів, вийшли на масові мітинги. Вони ведуть бої з поліцією і захоплюють будівлі уряду.

30 жовтня 2022 року у Бразилії завершилися вибори президента. Ним став Луїс Інасіу Лула да Сілва. Відомо, що у другому турі він отримав 50,8% голосів громадян, обійшовши свого опонента Жаїра Болсонару. Останній набрав 49,1% голосів.

Пізніше стало відомо, що поліція звільнила всі будівлі, захоплені прихильниками колишнього президента країни Жаїра Болсонару – Національний конгрес, президентський палац і Верховний суд. У процесі звільнення заарештовано понад 400 осіб.

Водночас, за підозрою в причетності до організації заворушень у столиці 8 січня затримано колишнього міністра Андерсона Торреса. При колишньому президентові Жаїрі Болсонару він обіймав посаду голови Міністерства юстиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: