Протести в Бразилії: поліція вигнала протестувальників з будівлі Конгресу, десятки затриманих

Читать на русском
Чинний Президент Лула да Сілва підписав терміновий указ про федеральне втручання на території столичного округу для придушення заворушень
Фото з місця подійg1.globo.com

Правоохоронні органи Бразилії вибили прихильників колишнього президента країни Жаїра Болсонару з будівлі Національного конгресу, яку ті захопили 8 січня.

Про це повідомляє видання Globo.

За різними оцінками, під час взяття будівлі Національного конгресу було затримано від 30 до 100 протестувальників. Кількість постраждалих під час мітингів не повідомляється.

Також підтверджується, що чинний президент Лула да Сілва підписав терміновий указ про федеральне втручання на території столичного округу для придушення заворушень. При цьому прихильників Болсонару президент назвав «фашистами та фанатиками».

Нагадаємо, що 8 січня столицю Бразилії, місто Бразиліа, захлеснули масові заворушення, оскільки прихильники колишнього президента Жаїра Болсонару, які не визнають підсумки виборів, вийшли на масові мітинги. Вони ведуть бої з поліцією і захоплюють будівлі уряду.

30 жовтня 2022 року у Бразилії завершилися вибори президента. Ним став Луїс Інасіу Лула да Сілва. Відомо, що у другому турі він отримав 50,8% голосів громадян, обійшовши свого опонента Жаїра Болсонару. Останній набрав 49,1% голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: