У Бразилії затримали вже понад 400 протестувальників, всі захоплені будівлі звільнені

Читать на русском
Поліція відбила у протестувальників всі захоплені ними будівлі - Національний конгрес, президентський палац і Верховний суд
Фото з місця подійReuters

У Бразилії поліція звільнила всі будівлі, які захопили прихильники колишнього президента країни Жаїра Болсонару - Національний конгрес, президентський палац і Верховний суд. У процесі звільнення заарештовано понад 400 осіб.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на дані, які навів губернатор федерального округу Ібанейс Роша.

«Заарештовано понад 400 осіб, які заплатять за свої злочини. Ми продовжуємо працювати над встановленням всіх інших осіб, які брали участь в цих терористичних актах, що відбулися сьогодні вдень у федеральному окрузі» - заявив губернатор.

За його словами, зараз ведеться робота над відновленням порядку. Водночас губернатор відмовився назвати цифри постраждалих під час заворушень та їх придушення.

Нагадаємо, що 8 січня столицю Бразилії, місто Бразиліа, захлеснули масові заворушення, оскільки прихильники колишнього президента Жаїра Болсонару, які не визнають підсумки виборів, вийшли на масові мітинги. Вони ведуть бої з поліцією і захоплюють будівлі уряду.

30 жовтня 2022 року у Бразилії завершилися вибори президента. Ним став Луїс Інасіу Лула да Сілва. Відомо, що у другому турі він отримав 50,8% голосів громадян, обійшовши свого опонента Жаїра Болсонару. Останній набрав 49,1% голосів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: