У Бразилії обрали нового президента: що про нього відомо

Читать на русском
У Бразилії обрали нового президента. Ним став колишній глава держави Лула да Сільва, який був засуджений за корупцію, але йому скасували вирок.
Лула да СільваФото – Reuters

У Бразилії завершилися вибори президента. Ним став Луїс Інасіу Лула да Сілва.

Про це свідчать результати, опубліковані на сайті Вищого виборчого суду.

Відомо, що у другому турі він отримав 50,8% голосів громадян, обійшовши свого опонента Жаіра Болсонару. Останній набрав 49,1% голосів.

Ріші Сунак став новим прем'єром Британії: що буде з підтримкою УкраїниЧому Ріші Сунаку вдалося стати новим прем'єр-міністром і чого від цього очікувати Україні – у матеріалі Слово і діло

Явка виборців склала 80%. Різниця між да Сілвою та Болсонару становить понад 2 мільйони голосів.

На момент оброобки двох третин протоколів лідерство зберігалося за Болсонару. Однак да Сілві вдалося вирвати перемогу завдяки підтримці у північно-східних штатах і малих містах, які традиційно голосують за лівих кандидатів.

Відомо, що Лула да Сілва був президентом Бразилії з 2003 по 2011 роки. У 2018 році його засудили за корупцію, тому він не зміг балотуватися на новий термін раніше. Однак у березні 2021 року вирок було скасовано.

Нагадаємо, що колишній канцлер британського казначейства Ріші Сунак офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії. Король Чарльз ІІІ попросив його сформувати уряд.

Також у листопаді відбудуться проміжні вибори до Конгресу Сполучених Штатів Америки. Однак вони не вплинуть на підтримку, яку Вашингтон надає Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: