В ISW впевнені у неминучості нового наступу росії у найближчі місяці

Читать на русском
Російські війська готуються до неминучого наступу найближчими місяцями, ймовірно, на Луганщині.
facebook.com/mod.mil.rus

Західні, українські та російські джерела продовжують вказувати на те, що росія готується до неминучого наступу у найближчі місяці.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив на відсутності ознак того, що росія готується до мирних переговорів – все вказує на протилежне. За словами Столтенберга, росія може мобілізувати понад 200 тисяч людей, продовжує закуповувати зброю та боєприпаси, у тому числі в Ірану та Північнії Кореї.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

Володимир путін, зазначив генсек НАТО, зберігає свої максималістські цілі в Україні.

Крім того, голова Ради резервістів ЗСУ Іван Тимочко повідомив, що російські війська посилюють своє угруповання на Донбасі в рамках очікуваного наступу і будуть змушені почати його через зростаючий внутрішній тиск, необхідний для перемоги.

«Заяви Столтенберга і Тимочка підтверджують попередній прогноз ISW про те, що російські сили створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області, у найближчі місяці», – вважають аналітики.

Російські військові блогери в інформаційному просторі також створюють передумови для можливого наступу військ. Вони роздмухують повідомлення про те, що нинішній темп і характер російських операцій вказує на те, що «задіяні ще не всі сили».

Нагадаємо, в ISW вважають, що росія може провести кілька етапів наступальних операцій, кульмінацією яких стане повне захоплення Донецької та Луганської областей.

Видання Bloomberg також писало, що путін готує новий наступ в Україні, який може розпочатися у лютому-березні.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що окупанти готуються до нової хвилі наступу та зараз розвідують оборонні можливості України на Запорізькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: