Зеленський: Новий наступ рф може початися абсолютно на будь-якому напрямку

Читать на русском
За словами Зеленського, між світосприйняттям України та рф величезна прірва, рф думає, де їй наступати, українці - де захищатися
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Нове наступ російських окупантів може початися в будь-якому місці, оскільки російського диктатора володимира путіна хвилюють тільки цілі, яких він наказує досягти, тоді як життя власних громадян для нього не мають значення.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Зеленський назвав умову для перемоги України над росією вже у 2023 роціЗеленський категорично відкинув припущення про можливість часткової перемоги України у війні, або твердження про те, що перемога не може бути досягнута

За словами Зеленського, між світосприйняттям України та рф величезна прірва, рф думає, де їй наступати, українці - де захищатися. Зараз путін відправляє вмирати на війні сотні тисяч простих росіян, чужих дітей, тому що своїх дітей російська верхівка береже.

«Його діти не воюють, його діти не вмирають, його діти не страждають. А де його діти та онуки? Вони не воюють, не вміють стріляти, так може вони на Донбасі? Підтримують там, як він каже, бідних людей, яких ображають? Або вони на окупованих територіях України, в Криму, стоять на сторожі порядку? Думаю, що ні. Ми їх не знайдемо з вами. І після війни, і далі. Ці люди будуть жити. Ціна цієї війни - це чужі жертви, не президента рф» - зазначив Зеленський.

Він додав, що путін продовжує вимагати від своїх генералів досягати якихось цілей на фронті, і це попри те, що кожен день велика кількість росіян помирає на фронті.

«Наступ може бути з будь-якого боку. Наступ може бути на півдні або Сході. Він же ставив за мету вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Ці постійні завдання, сотні, тисячі людей щодня гинуть, а він все одно ставить ці завдання» - резюмував президент.

За даними РНБО, країна-агресор готується до нового наступу, першою ознакою якого є реалізація активних інформаційних заходів, спрямованих на залякування громадян.

На запорізькому напрямку під час «наступу» росіян вже знищено 5 БМП, ворожий танк і близько 30 загарбників. Ніяких успіхів окупанти там не домоглися, хоча відчайдушно брешуть про зворотне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: