Весна та початок літа будуть вирішальними у війні з росією – Скібіцький

Читать на русском
У лютому-березні, прогнозує представник ГУР, будуть бої за Донецьку та Луганську області. Коли весна та початок літа будуть позаду, можна буде почати говорити про закінчення війни.
Фото: Медіацентр Україна

Весна та початок літа будуть вирішальними у війні з росією. Якщо великий наступ окупантів у цей період провалиться, це стане крахом для росії та володимира путіна.

Про це в інтерв'ю Delfi сказав заступник начальника військової розвідки України Вадим Скібіцький.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

Відповідаючи на запитання, якою є ймовірність, що війна закінчиться у 2023 році, Скібіцький сказав: «Ми поки не можемо заглядати далеко, ми повинні пройти перший етап — весну і початок літа. Ми бачимо, до чого веде ця війна: змінилося російське військове керівництво, закінчився перший етап мобілізації, російська армія перегруповується. Наша оцінка проста: основна активність російської армії розгортатиметься на Донецькому та Луганському напрямках. Вони не змогли виконати своє головне завдання, з якого розпочинали «спеціальну військову операцію» – повну окупацію Донецької та Луганської областей».

За словами представника ГУР, приблизно у лютому-березні будуть бої за Донецьку та Луганську області: росіяни намагатимуться взяти Куп'янськ, Сватове, Кремінну.

«Коли весна та початок літа будуть позаду, можливо, ми зможемо почати говорити про закінчення війни», – зазначив Скібіцький.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов очікує на «найспекотніші» бойові дії в березні.

Він також прогнозував, що остаточно війна завершиться до літа 2023 року.

В ISW вважають, що росія протягом наступних шести місяців готується до рішучих стратегічних дій, щоб повернути собі ініціативу на полі бою.

За словами президента Володимира Зеленського, новий наступ рф може початися абсолютно на будь-якому напрямку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: