Російський наступ у Запорізькій області провалився – ISW

Читать на русском
Росіяни за останні 72 години провели очевидно невдалу наступальну операцію в Запорізькій області. Але окупанти заявили про успіх, щоб відвернути увагу від відсутності прогресу у Бахмуті.

Російські війська, ймовірно, провели невдалу наступальну операцію у Запорізькій області за останні 72 години. Незважаючи на заяви окупантів, якихось підтверджених територіальних завоювань вони не досягли.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія готується перехопити ініціативу у війні у наступні півроку: в ISW назвали можливі сценаріїКремль у найближчі шість місяців готується провести рішучі стратегічні дії, аби повернути собі ініціативу у війні проти України.

У Генштабі ЗСУ підтверджували, що російські війська 20-21 січня вели наступальні дії на Запорізькому напрямку у районі Малих Щербаків. 22 січня міністерство оборони рф заявило, що в ході наступальних операцій «були захоплені більш вигідні позиції», але не надало жодних подробиць.

Представник окупаційної влади області Володимир Рогов заявив, що російські війська нібито захопили кілька населених пунктів за 30 кілометрів на південь від Запоріжжя. Але його заяву спростовують російські джерела, вказуючи на те, що на 23 січня російські війська, ймовірно, не займали територію на лінії фронту в Запорізькій області. У відкритих джерелах немає доказів, що підтверджують твердження Рогова.

«Рогов може заявляти про тактичні успіхи росії в Запорізькій області, щоб створити позитивні наративи і відвернути росіян від відсутності обіцяного прогресу в Бахмуті», – вважають аналітики.

Нагадаємо, 22 січня у ЗСУ повідомили, що наразі на Запорізькому напрямку окупаційні війська не здійснюють масштабних наступальних дій.

У ході однієї зі спроб «наступу» росіян було знищено 5 БМП, ворожий танк та близько 30 загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: