Аналітики спрогнозували найімовірніші терміни наступу росії з Білорусі

Читать на русском
Новий наступ росії на Україну з Білорусі малоймовірний взимку чи навесні. Окупанти зможуть організувати таку атаку не раніше осені.
Фото: Міноборони Білорусі

Малоймовірно, що росія розпочне новий наступ на Україну з Білорусі на початку 2023 року. Нова атака з цього напряму видається найімовірнішою наприкінці року.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За оцінкою аналітиків, враховуючи поточну військову активність росії в Білорусі, найбільш небезпечний план дій (MDCOA) – новий наступ – нині менш вірогідний. Російські сили, дислоковані у Білорусі, проходять навчальну ротацію та передислокацію для бойових дій на сході України.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

В ISW не вбачають ознак того, що російські сили в Білорусі мають структуру управління та контролю, необхідні для нападу на Україну взимку чи навесні.

Аналітики вважають, що росіяни створять умови для нового наступу на Україну з території Білорусі наприкінці року. Ймовірно, у вересні Москва і Мінськ планують провести великі навчання.

«Росія завершить щорічний цикл осіннього призову 2022 року та перебуватиме у циклі весняного 2023 року. А до осені цілком можливо завершить один або кілька додаткових призовів у запас. Крім того, військова промисловість встигне підготуватися достатньою мірою, щоб забезпечити більшу частину необхідної техніки для відновлення вторгнення з Білорусі, ніж росія може надати цієї зими», – йдеться у звіті.

Водночас, в ISW зазначили, що російські військові блогери-націоналісти продовжують критикувати ідею повторного вторгнення росії в Україну з Білорусі.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов наприкінці грудня заявив, що ймовірність повторного наступу на Україну з території Білорусі залишається низькою.

Командувач оборони Києва розповів про підготовку до нового можливого вторгнення з Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: