У РНБО розповіли, коли росія готує нову хвилю наступу

Читать на русском
Російські військові вже тиждень розвідують оборонні можливості українських сил на Запорізьму напрямку.

Російські окупанти готуються до нової хвилі наступу в Україні до 24 лютого і наразі розвідують оборонні можливості українських захисників на Запорізькому напрямку.

Про це секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомляє в ефірі «Радіо Свобода».

«Зараз вони готуються до максимальної активізації з урахуванням того, що це ж люди з «Совка», і вони вважають, що до річниці вони повинні мати якісь досягнення. Немає жодної таємниці, що вони до 24 лютого готуються до нової хвилі, як вони самі кажуть. Є розуміння, на яких ділянках вони хочуть щось зробити», - заявив Данілов.

Як росія може програти війну: три сценарії від Foreign AffairsТри сценарії поразки росії у війні проти України – росія може погодитися зі своєю поразкою на умовах України, програти війну в ході ескалації або цьому сприятиме крах режиму.

Секретар РНБО зазначив, що насамперед у загарбників «є завдання» щодо Донецької та Луганської областей – повністю вийти на межі областей.

Як повідомив Данілов, російські військові вже тиждень розвідують оборонні можливості українських сил на Запорізьму напрямку.

«І зараз є певне накопичення військ. Нам це відомо, ми розуміємо, що відбувається в РФ із цього приводу», – сказав він.

При цьому, секретар РНБО заявив, що в Росії вже розуміють, що їхні шанси виграти війну проти України «дорівнюють нулю».

Згідно з його словами, для України можуть бути складними «щонайменше місяць-півтора-два, а може, і три».

Зеленський: Новий наступ рф може початися абсолютно на будь-якому напрямкуЗа словами Зеленського, між світосприйняттям України та рф величезна прірва, рф думає, де їй наступати, українці - де захищатися

Нагадаємо, що путін готує новий наступ російських військ в Україні, який може розпочатися у лютому-березні. А також готує свою країну до багаторічного конфлікту зі США та їхніми союзниками.

Раніше ми повідомляли, що ворожі спецслужби готують спецоперацію, спрямовану на дискредитацію військово-політичного керівництва України.

За інформацією розвідників, на озброєнні російської армії залишилося приблизно 550 високоточних ракет, що становить не більше 20% довоєнних запасів і того, що було зроблено під час війни.

Про те, що відомо про загрозу нового наступу росії – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: