У Пентагоні підтвердили відправлення Україні вдосконаленої версії танків Abrams

Читать на русском
У США прийняли рішення про передачу Україні танків Abrams. Однак у Пентагоні вирішили відправити Україні вдосконалену модифікацію M1A2.
Танк M1 Abramswikimedia.org

Сполучені Штати хочуть надіслати в Україну M1A2 Abrams - відповідна модифікація є вдосконаленнням американського танка M1.

Про це заступниця прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх повідомляє під час брифінгу.

«У нас просто немає цих танків у наявності на наших складах, тому знадобляться місяці, щоб доставити M1A2 Abrams в Україну», - заявила вона, зазначивши, що навмисно згадала модифікацію танків.

При цьому, представниця Пентагону додала, що така техніка потребує обслуговування та підтримки, а також «багато часу займе навчання українців».

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

Варто зауважити, що версія M1A2 обладнана станцією керуванням зброї командира з покращеною оптикою для прицілювання, а також незалежним тепловізором, який дозволяє командиру самостійно сканувати цілі у будь-яких погодних умовах.

Як відомо, M1A2 Abrams також захищений спеціальною бронею, яка містить збіднений уран. Але експортну версію нею не обладнано.

Нагадаємо, що США не зможуть до весняного наступу надати Україні обіцяних танків Abrams.

Раніше президент США Джо Байден запевнив, що Вашингтон хоче допомогти ЗСУ перейти у контрнаступ.

Також президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні 31 одиниці танків Abrams, а також восьми ремонтно-евакуаційних бронемашин M88.

Водночас, у росії вважають «провальною» ідею постачання американських танків Abrams на фронт для українських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: