У США пояснили, чому пішли на передачу Україні танків Abrams

Читать на русском
США надають Україні те озброєння, яке максимально застосовується до поточних умов бойових дій. Час танків Abrams на полі бою прийшов
Танк M1 Abramswikimedia.org

У США прийняли рішення про передачу Україні танків Abrams, оскільки їхній час на полі бою прийшов - це диктують обставини, які склалися на фронті. США таким чином розвивають оборонні здібності України у протистоянні російським окупантам.

Про це під час брифінгу 25 січня координатор стратегічної комунікації Ради з національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє Голос Америки.

Зеленський заявив про формування українського «танкового кулака свободи»Зеленський подякував президентові США Джозефа Байдена, Конгрес США, канцлеру Німеччини Олафа Шольца та всім іншим союзникам

За його словами, США надають Україні те озброєння, яке максимально застосовується до поточних умов бойових дій. І хоча потрібно багато чого, щоб Abrams ефективно працювали на полі бою, але в США не сумніваються, що чинять вірно.

«З початку цієї війни 11 місяців тому, ми розвиваємо здібності, які ми надаємо Україні, з урахуванням умов на полі. Переходячи до ваших конкретних питань, що змінилося? Що змінилося - так це умови на полі та види бойових дій, які зараз ведуть росіяни. І що більш важливо - ті види бойових дій, на які, як ми вважаємо, українці повинні бути здатні в найближчі тижні та місяці 2023 року» - сказав він.

Кірбі не назвав конкретних термінів надання танків Україні, але згадав, що через кілька тижнів українські військові вже зможуть навчатися оволодінню новими бойовими машинами.

25 січня президент США Джозеф Байден оголосив про передачу Україні 31 одиниці танків Abrams, а також восьми ремонтно-евакуаційних бронемашин M88.

Незабаром почнеться процес навчання танкових екіпажів на нові танки, а також доставка цієї техніки в Україну. Передбачається, що цей процес може зайняти кілька місяців.

У росії традиційно відреагували на нову військову допомогу Україні істерикою - там вважають «провальною» ідею поставок американських танків Abrams на фронт для українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: