США не зможуть доставити в Україну танки Abrams до весняного наступу – Нуланд

Читать на русском
США не зможуть надати Україні обіцяних танків Abrams до весняного наступу. Про це йдеться у заяві заступниці держсекретаря США Вікторії Нуланд під час слухань у Конгресі.

США не зможуть надати Україні обіцяних танків Abrams до весняного наступу.

Про це йдеться у заяві заступниці держсекретаря США Вікторії Нуланд під час слухань у Конгресі.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Abrams, як ви знаєте, дуже складні танки. Вони потребують серйозної підготовки. Навіть якщо ми затвердили їхню передачу вчора, знадобиться деякий час, щоб доставити їх на поле бою. Це не та (техніка – ред.), яка з'явиться до весняного наступу», - наголосила Нуланд.

При цьому сенатор-республіканець Джим Ріш уточнив у неї чому танки не вирішили передати раніше, щоб Україна могла ними скористатися під час весняного наступу.

«На кожному етапі ми дивилися, що потрібно українцям, що вони просили. Восени був період, коли вони захоплювали на полі бою величезну кількість російських танків, які вони змогли успішно використати під час наступів у районі Херсона та Харкова, але тепер їм потрібно більше. Ми відгукнулися», – відповіла Нуланд.

Раніше президент США Джо Байден запевнив, що Вашингтон хоче допомогти ЗСУ перейти у контрнаступ.

Також президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні 31 одиниці танків Abrams, а також восьми ремонтно-евакуаційних бронемашин M88.

Водночас у Росії вважають «провальною» ідею постачання американських танків Abrams на фронт для українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: