США нададуть Україні танки Abrams – Байден

Читать на русском

Президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні 31 одиниці танків Abrams, а також восьми ремонтно-евакуаційних бронемашин M88.

Президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні 31 одиниці танків Abrams, а також восьми ремонтно-евакуаційних бронемашин M88.

«Ми маємо намір допомогти Україні захистити свою територію та перейти у контрнаступ. Щоб звільнити країну, їм потрібно підвищити свої оборонні здібності... Сьогодні ми виділяємо понад 500 одиниць бронетехніки, а також я оголошую, що ми виділяємо 31 танк Abrams», - заявив він під час сьогоднішнього звернення.

США оголосили про новий масштабний пакет військової допомоги Україні: що відомоУ рамках поточного траншу Вашингтон передасть Києву 59 БМП Bradley та 90 броньованих машин Stryker.

Байден підкреслив, що танки Abrams дуже складні в управлінні та експлуатації, тому потрібно навчати персонал та забезпечити матеріально-технічне обслуговування.

«Ми навчатимемо українських військових цьому і якнайшвидше почнемо це робити. Щоб поставити танки на поле бою, знадобиться час і слід докласти зусиль, щоб українські військові були готові до їхньої експлуатації», - додав він.

Американський лідер також повідомив, що США оголосять про виділення додаткових ресурсів та коштів у наступні тижні та місяці.

President Biden Delivers Remarks on Continued Support for UkraineThe White House

Нагадаємо, голова Міноборони Олексій Резніков після розмови з міністром оборони США анонсував добрі новини.

Зазначимо також, що напередодні ЗМІ повідомили, що вже цього тижня адміністрація Джо Байдена може відправити партію танків Abrams M1 в Україну.

Водночас у рф вважають «провальною» ідею постачання американських танків Abrams на фронт для українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: