США готові передати Україні танки Abrams – WSJ

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байден готова передати Україні партію танків Abrams M1. Про це можуть оголосити вже скоро.

Адміністрація президента США Джо Байден готова передати Україні партію танків Abrams M1. Офіційну заяву можуть зробити вже цього тижня.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на офіційні джерела.

Німеччина отримала офіційний запит Польщі на відправку танків Leopard УкраїніНімеччина отримала запит Польщі щодо дозволу на передачу Україні німецьких танків Leopard 2.

За даними видання, рішення стане частиною дипломатичної домовленості з Німеччиною, за якою Берлін погодиться відправити «меншу кількість» своїх танків Leopard 2, а також схвалить передачу «більшої кількості» танків німецького виробництва Польщею та іншими країнами.

Як інформує телеканал Sky News Arabia з посиланням на чиновника в Пентагоні, Байден готовий передати Україні 10 танків Abrams, щоб вплинути на Німеччину, яка поки що не прийняла рішення щодо можливих поставок танків Leopard 2.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц погодиться надати Україні танки Leopard за умови постачання Сполученими Штатами танків Abrams.

При цьому ще нещодавно в США вважали, що поставки танків Abrams Україні поки що не мають сенсу через те, що таку техніку складно обслуговувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: