Україна не збиралася і не збирається нападати на Білорусь – Зеленський

Читать на русском
Україна ніколи не збиралася нападати на Білорусь, і таких планів на майбутнє немає. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з фінським колегою Саулі Ніїностіо.

Україна ніколи не збиралася нападати на Білорусь, і таких планів на майбутнє немає.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з фінським колегою Саулі Ніїностіо.

Аналітики спрогнозували найімовірніші терміни наступу росії з БілорусіНовий наступ росії на Україну з Білорусі малоймовірний взимку чи навесні. Окупанти зможуть організувати таку атаку не раніше осені.

«Ми не збиралися і не збираємось нападати на Білорусь. І це головний сигнал від усього українського народу до білоруського народу. Для нас важливо, щоб Білорусь не втратила своєї незалежності і, незважаючи на жодний вплив будь-кого, не вступила в цю абсолютно ганебну війну», - сказав Зеленський.

Президент також прокоментував заяву Лукашенка про те, що Україна нібито пропонувала йому «пакт про ненапад».

«Все, що Україна офіційно пропонує, ви все це чуєте. Можу ще раз підтвердити: ми нападати на Білорусь не збираємось та не маємо таких намірів», - додав Зеленський.

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито пропонувала Білорусі «укласти пакт про ненапад». Хто і коли пропонував – самопроголошений президент не уточнив.

Також Лукашенко визнав участь Білорусі в російській агресії проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: