Трибуналу заслуговує не лише путін, а й Лукашенко – Європарламент ухвалив резолюцію

Читать на русском
Європарламент ухвалив резолюцію, в якій наполягає на створенні спеціального трибуналу, щоб притягнути до відповідальності політичне й військове керівництво росії та її союзників.
kremlin.ru

Європейський парламент наполягає на створенні спеціального трибуналу, що притягти до відповідальності політичне та військове керівництво росії за злочин агресії проти України.

Резолюцію було ухвалено 472 голосами, 19 депутати були «проти», 33 – утрималися.

У резолюції йдеться, що звірства, здійснені російськими військами у Бучі, Ірпені та багатьох інших українських містах, свідчать про жорстокість війни, тому потрібні скоординовані міжнародні дії для притягнення винних до відповідальності.

Провідні експерти та правознавці підтверджують, що росія вчиняє геноцид в Україні – CNNУ доповіді, підготовленій більш ніж 30 провідними вченими-правознавцями та експертами в галузі геноциду, стверджується, що росія порушила в Україні Конвенцію ООН про геноцид.

«Депутати Європарламенту закликають ЄС у тісній співпраці з Україною та міжнародною спільнотою домагатися створення спеціального міжнародного трибуналу для судового переслідування політичного та військового керівництва росії та її союзників», – йдеться у резолюції.

Європейські депутати також вважають, що трибунал повинен мати юрисдикцію для розслідування злочинів не тільки володимира путіна й керівництва росії, але також Олександра Лукашенка та його поплічників у Білорусі.

«Парламент твердо переконаний, що створення спеціального трибуналу надішле дуже чіткий сигнал як російському суспільству, так і міжнародному співтовариству про те, що президента путін і керівництво росії в цілому можуть засудити за злочин агресії проти України. Члени Європарламенту зазначають, що для російської федерації під керівництвом путіна вже неможливо повернутись до звичайних справ із Заходом», – повідомляє Європарламент.

Президент Володимир Зеленський привітав ухвалення резолюції: у Twitter він закликав усіх партнерів підтримати такий трибунал.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України анонсували винесення на голосування у Генасамблеї ООН резолюції про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії.

Раніше Європарламент оголосив росію державою-спонсором тероризму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: