У голови Пентагону конфлікт із найближчим радником Шольца через танки для України – ЗМІ

Читать на русском
Вашингтон особливо обурений тим, що уряд Німеччини публічно поставив умови для постачання танків Leopard до України.

У міністра оборони Сполучених Штатів Ллойда Остіна стався конфлікт із найближчим радником канцлера Німеччини Олафа Шольца Вольфгангом Шмідтом через танки для України.

Про це повідомляє видання Süddeutsche Zeitung.

Як зазначає ЗМІ, Вашингтон особливо обурений тим, що уряд Німеччини публічно поставив умови для постачання танків Leopard до України.

«Союзники Німеччини по НАТО відреагували відкритим нерозумінням або гнівом, що ледь приховується, на рішення канцлера Олафа Шольца поки не давати обіцянку надати Україні танки Leopard. Особливо різким був тон в уряді США», - йдеться в матеріалі.

Велика Британія пообіцяла добиватися рішення щодо передачі Україні танків LeopardВелика Британія продовжуватиме переговори з союзниками щодо передачі Україні танків Leopard 2.

Остін марно намагався на засіданні «Рамштайну» домогтися зобов'язань щодо постачання Leopard 2. Йдеться не лише про конкретний внесок Німеччини у вигляді бойових танків з арсеналу Бундесверу, але, перш за все, про дозвіл на експорт, який Берлін має надати відповідно до німецьких правил експорту озброєнь для танків, які вже за кордоном.

Німечьке видання повідомляє, що Остін розійшовся у поглядах із найближчою довіреною особою Шольца, а зустріч чиновників, як зазначається, була «напруженою».

При цьому, за інформацією ЗМІ, радник із нацбезпеки президента США Джейк Салліван у телефонній розмові з радником німецького канцлера Єнсом Плетнером різко розкритикував дії Німеччини.

Варто зазначити, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що надасть Україні танки Leopard 2, якщо США приймуть рішення про постачання своїх танків Abrams.

Нагадаємо, 20 січня учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти.

Згодом Пентагон прокоментував небажання Німеччини надавати Україні танки Leopard 2.

Увечері в той же день в Берліні пройшли мітинги за поставку німецьких Leopard 2.

Також стало відомо, що з 200 німецьких Leopard 2 Україна може отримати 19 одиниць.

До засідання у форматі «Рамштайн» союзники України оголосили про надання значної військової допомоги. Детальніше - на інфографіці «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: