Щодня втрачаємо людей, про яких будемо завжди згадувати й шкодувати – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент України прокоментував прощання з тими, чиї життя забрала катастрофа вертольота в Броварах.
Офіс президента

Наша держава щодня втрачає людей, про яких ми будемо завжди згадувати і шкодувати, що їх не повернеш. Але при цьому українська влада робить все, щоб вигнати цю війну з нашої землі.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«Сьогодні був довгий день – робочі рішення, міжнародна комунікація, різні питання, які заслуговують на увагу та реакцію. Але сказати зараз хочеться тільки про одне. Не хочеться говорити довго», - зазначає голова держави.

Авіакатастрофа в Броварах: на борту вертольота перебувало 10 осіб – поліціяНа борту вертольота, який розбився в Броварах на Київщині 18 січня, було десятеро людей, а не дев'ять, як повідомлялося раніше. Семеро з них – керівництво Міністерства внутрішніх справ.

За його словами, сьогодні, 21 січня, відбулося прощання з тими, чиї життя забрала катастрофа вертольота в Броварах.

«Денис Монастирський, його колеги з міністерства: Євген Єнін, Юрій Лубкович, Тетяна Шутяк, Михайло Павлушко, Микола Анацький, Андрій Маринченко… Хлопці з екіпажу: Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов… Жінка й дитина, які вранці просто йшли в дитячий садочок… Мама Олена, донька Мілана Пономаренки. Мої співчуття всім рідним, близьким… Боляче про це думати, боляче зараз говорити. Денис був професійною, справжньою людиною, саме таким, яким і варто бути міністру внутрішніх справ», - наголосив він.

Як зазначив Зеленський, ми щодня втрачаємо людей, про яких будемо завжди згадувати й шкодувати, що не повернеш. Українців, патріотів, людей професійних і просто вірних собі й державі, не повернеш.

«Я хотів би, щоб ми всі сьогодні це відчули. Відчули, скільки життів, скільки світлих людей забирає воєнний час. Я хотів би, щоб ми всі сьогодні вшанували їхню пам’ять. Світла пам’ять усім, чиї життя забрала ця війна! Світла пам’ять усім, хто віддав своє життя за Україну!», - заявив голова держави.

Президент додав, що українці роблять все, щоб вигнати цю війну з нашої землі.

Нагадаємо, напередодні Зеленський у зверненні розповів, що ще доведеться поборотися за танки Leopard 2.

Також у п'ятницю, 20 січня, президент України Володимир Зеленський провів переговори зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: