Зеленський провів переговори з Ердоганом: про що йшлося

Читать на русском
У п'ятницю, 20 січня, президент України Володимир Зеленський провів переговори зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом.

У п'ятницю, 20 січня, президент України Володимир Зеленський провів переговори зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом – сторони обговорили розширення «зернової угоди» на інші порти України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

«Лідери наголосили на необхідності продовження експортної зернової угоди та наголосили на можливості її розширення на інші порти України. Глави держав також підтримали подальшу дію української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine», - йдеться у повідомленні.

Також Зеленський подякував колезі за організацію зустрічі омбудсменів України, Туреччини та росії в Анкарі. Президенти докладно обговорили необхідні дипломатичні зусилля для реалізації «формули миру». Зеленський висловив сподівання на сприяння Туреччини у поверненні в Україну політичних в'язнів кремля, цивільних заручників та військовополонених, а також дітей, депортованих із тимчасово окупованих територій України.

Ердоган висловив глибокі співчуття у зв'язку з авіакатастрофою у Броварах, внаслідок якої загинули люди, зокрема, вище керівництво МВС України.

«Він наголосив на допомозі українського МВС під час лісових пожеж у Туреччині у 2021 році та відзначив значний особистий внесок міністра Дениса Монастирського в оборону України від російської агресії», - додали наостанок.

Нагадаємо, Україна хоче розповсюдити механізм «зернової угоди» на експорт ще однієї промисловості.

Раніше у Туреччині заявили про підтримку запропонованої Україною «формули миру».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: