Зеленський прокоментував позицію Шольця щодо танків для України

Читать на русском
Володимир Зеленський розкритикував позицію Німеччини щодо надання танків Україні – є моменти, сказав президент, коли не можна вагатися.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський розкритикував позицію Німеччини щодо надання танків України. Глава держави зазначив, що є моменти, коли не потрібно вагатися.

Зеленський сказав про це під час Українського сніданку у Давосі.

Яку зброю з початку повномасштабної війни передали та обіцяли передати Україні – підрахунки BloombergЗ початку повномасштабної війни Захід надав Україні понад 4 тисячі одиниць бронетехніки, артилерійських гармат, літаків та іншого озброєння.

«Є такі моменти, коли не потрібно вагатися чи не потрібно порівнювати. Коли ти кажеш, наприклад, я дам танки, якщо хтось інший теж дасть танки. Я потужний у Європі, якщо хтось поза Європою теж допоможе. Мені здається, що це не надто правильна стратегія. Це те саме, якби ми громадяни України, держави в якій більше 100 національностей та десятки меншин, раптом військові почали говорити – цих ми захищаємо, а цих ми не захищаємо. Ми всі громадяни України, які сьогодні захищають європейців та всі їхні цінності. Тому не може бути сегментованої допомоги чи вибірковості зміцнення нашої армії», – сказав він.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що надасть Україні танки Leopard 2, якщо США ухвалять рішення про постачання своїх танків Abrams.

Раніше Європарламент закликав Німеччину надати Україні танки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: