Україні потрібно 300-500 танків, щоб вигнати рф зі своєї території – американський генерал

Читать на русском
Колишній головнокомандувач об'єднаними силами НАТО в Європі вважає, що Україні потрібно 300-500 танків, щоб звільнити свою територію.
atlanticcouncil.org

Американський генерал у відставці, колишній головнокомандувач об'єднаними силами НАТО в Європі Веслі Кларк вважає, що Україні потрібно надати 300-500 танків.

Про це він заявив CNN.

Яку зброю з початку повномасштабної війни передали та обіцяли передати Україні – підрахунки BloombergЗ початку повномасштабної війни Захід надав Україні понад 4 тисячі одиниць бронетехніки, артилерійських гармат, літаків та іншого озброєння.

«Ми маємо дати Україні зброю, щоб вигнати росію. Росія не здається у своїх діях, путін мобілізує більше сил. Він планує ще один наступ. Здорово, що ми даруємо їм 10 танків із Великої Британії. Десять танків? Україні потрібно 300, 500 танків. Здорово, що ми намагаємося надіслати їм ще кілька гаубиць. Цього не достатньо. Ми маємо серйозно поставитися до цього», – заявив Кларк.

У статті CNN також йдеться, що ракетний удар окупантів по житловому будинку в Дніпрі показав, що надії на припинення війни шляхом переговорів ще далекіші, ніж будь-коли.

Нагадаємо, 11 січня Анджей Дуда заявив, що Польща в рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard.

Велика Британія вже найближчими тижнями передасть Україні ескадрон основних бойових танків Challenger 2.

Франція передає Україні легкі бойові танки AMX 10-RC.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: