Міністр оборони Німеччини Ламбрехт подала у відставку

Читать на русском
Міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт 16 січня все ж таки підтвердила, що йде у відставку.
delfi.lt

Міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт 16 січня підтвердила, що йде у відставку. Вона вже повідомила про це канцлера ФРН Олафа Шольца.

Про це сама Ламбрехт написала у Facebook.

Німеччина передала ЗСУ новий пакет військової допомоги: що отримали українські військовіУ переліку анонсованої військової допомоги Україні з'явилися 40 БМП Marder з боєприпасами, системи Patriot з ракетами

«Багатомісячна пильна увага ЗМІ до моєї особистості робить практично неможливими ділове інформування та дискусії про військовослужбовців, Бундесвер та встановлення пріоритетів у сфері політики безпеки в ім'я інтересів громадян Німеччини. Цінна робота військовослужбовців та багатьох мотивованих людей у громадських колах має залишатися на передньому плані. Тому я ухвалила рішення залишити свою посаду», – йдеться у її заяві.

Зазначимо, роботу Ламбрехт на посаді міністра оборони вже кілька місяців критикували, в тому числі через повільні закупівлі обладнання для Бундесверу та нестачу досвіду.

Нагадаємо, 13 січня у ЗМІ з'явилася інформація про намір Крістіни Ламбрехт піти з посади міністра оборони Німеччини.

Як відомо, 20 січня на американській авіабазі «Рамштайн» заплановано зустріч представників оборонних відомств низки країн, також і Німеччини, щодо військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: