Зведення Генштабу: авіація ЗСУ за добу завдала дев'ять ударів по позиціях росіян

Читать на русском
Росіяни не полишають намірів захопити повністю Донецьку області. Наразі ворог веде наступальні дії на Бахмутському й Авдіївському напрямках.
Генштаб ЗСУ

Авіація Сил оборони протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження російських загарбників, а також два удари по позиціях протиповітряної оборони. При цьому, росіяни не полишають намірів захопити повністю Донецьку області.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Авіація Сил оборони протягом доби завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, а також два удари по позиціях протиповітряної оборони противника. А наші ракетники і артилеристи уразили два райони зосередження живої сили російських загарбників», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російські війська, за даними Генштабу, протягом доби здійснили 8 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

У Білорусь прибули ще два ешелони з російською технікою і солдатами – «Гаюн»Обидва ешелони ЗС рф були відправлені зі ст. Кантемирівка (Воронезька область, рф) 8 і 9 січня.

Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

Загарбники не полишають своїх намірів захопити повністю Донецьку область. Ведуть наступальні дії на Бахмутському і Авдіївському та намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському і Лиманському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – обороняються.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань ворога не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь та рф продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. В той же час, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Сопич, Вовківка та Кіндратівка Сумської області та Стариця, Гур’їв Козачок, Бударки, Вовчанськ, Стрілеча, Тернова, Хатнє і Тополі на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв райони понад 15 населених пунктів. Серед них - Дворічна, Котлярівка, Крохмальне, Берестове і Вільшана Харківської області, а також Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Кузьмине і Червонопопівка на Луганщині.

На Бахмутському напрямку обстріляно позиції українських військ в районах понад 20 населених пунктів. Зокрема це - Спірне, Красна Гора, Кліщіївка, Івано-Дар’ївка, Соледар, Бахмут, Дружба та Північне Донецької області.

У разі збільшення загрози з Білорусі ЗСУ задіє резерви – НаєвНа випадок збільшення загрози з боку Білорусі у Збройних сил України є військові частини у резерві, які будуть відразу задіяні.

На Авдіївському напрямку під вогонь загарбників потрапили Георгіївка, Веселе, Авдіївка, Мар’їнка, Водяне та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку обстріляно Вугледар, Пречистівку та Микільські Дачі.

На Запорізькому напрямку ворог завдав вогневого ураження по районах понад 20 населених пунктів. Серед них - Милове, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Чарівне, Мала Токмачка, Степове та Качкарівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку обстрілів зазнали райони понад 15 населених пунктів, зокрема, Херсон та його передмістя.

Нагадаємо, що Рівненська область готова відбити можливий напад з боку Білорусі – у регіоні замінували весь прикордонний периметр.

Раніше ми повідомляли, що у бійців ЗСУ з'явилися іранські ракети для РЗСВ «Град».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: