У Білорусь прибули ще два ешелони з російською технікою і солдатами – «Гаюн»

Читать на русском
Обидва ешелони ЗС рф були відправлені зі ст. Кантемирівка (Воронезька область, рф) 8 і 9 січня.
Ілюстративне фотоГлавком

Країна-агресор перекинула в Білорусь ще два ешелони з особовим складом і військовою технікою. На деяких машинах є помітка в вигляді літери «Z».

Про це моніторингова група «Білоруський Гаюн» повідомляє в Telegram.

Зазначається, що 8 та 9 січня зі станції Кантемирівка Воронезької області було відправлено два ешелони техніки до Білорусі.

У разі збільшення загрози з Білорусі ЗСУ задіє резерви – НаєвНа випадок збільшення загрози з боку Білорусі у Збройних сил України є військові частини у резерві, які будуть відразу задіяні.

Перший прибув на залізничну станцію Слонім Гродненської області 11 січня та налічував 43 вагони з яких: 1 пасажирський, на ньому приблизно 50 осіб, також було 42 вагони-платформи.

Серед техніки в ешелоні прибуло 2 бензовози Урал, 2 БТРи, 6 вантажівок (Урал і КамАЗ, деякі - КУНГи), і 1 причіп - генератор, 1 автокран КамАЗ, 2 бензовози МАЗ та 1 УАЗ Патріот. На деяких машинах був знак «Z».

Відомо, що вже наступного дня, 12 січня о 08:00, на станцію Слонім із Кантемирівки прибув ще один ешелон з росії, він налічував уже 52 вагони: 3 пасажирські, за інформацією Гаюна приблизно 150 осіб та 49 вагонів-платформ.

Загалом за даними моніторингової групи до Білорусі прибуло не менше 91 одиниці техніки та приблизно 200 осіб особового складу росіян.

Нагадаємо, раніше глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що ймовірність повторного наступу на Україну з території Білорусі залишається низькою.

Водночас існує загроза завдання ракетних ударів ворожими військами з Білорусі, попри те, що останні обстріли здійснювалися переважно з території рф або тимчасово окупованих територій.

Варто зауважити, що ракети, які російські військові запустили сьогодні вранці по Київщині, летіли з північного напрямку балістичною траєкторією.

Раніше ми повідомляли, що на випадок збільшення загрози з боку Білорусі у Збройних сил України є військові частини у резерві, які будуть одразу задіяні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: