Ракети на Київ летіли, ймовірно, за балістикою, вона недоступна для ППО – ЗСУ

Читать на русском
Ракети на Київщину сьогодні вранці летіли по балістичній траєкторії, з північного напрямку. (з боку Білорусі). ЗСУ поки що не можуть ефективно протистояти балістиці.

Ракети, які російські військові запустили сьогодні вранці по Київщині, летіли з північного напрямку балістичною траєкторією. Сьогодні вдень можливий новий масований ракетний удар.

Про це заявив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону та в коментарі УП.

Ранкова атака на Київщину: зафіксували влучання у житлову забудову, пошкоджені 18 будинківНа Київщині з ранку суботи, 14 січня, пролунали вибухи. Під час атаки було зафіксовано влучання у житлову забудову.

«Швидше за все, це ракети, які летіли балістичною траєкторією. З північного спрямування. Балістика не доступна, щоб ми її виявляли та збивали», – сказав він.

За словами Ігната, фахівці вивчатимуть уламки, який саме тип ракет застосував ворог у суботу. Але очевидно, що це були балістичні ракети, або зенітні ракети С-300, що летять по балістичній траєкторії.

Повітряну тривогу включили із запізненням через відсутність радіолокаційних даних та інформації з інших джерел, уточнив спікер.

За словами Ігната, на жаль, у Збройних силах України немає ефективних засобів виявлення та знищення балістичних ракет.

Спікер ЗСУ також підтвердив, що група російських стратегічних бомбардувальників Ту-95 зараз перебувають у повітрі. Невідомо, чи будуть нові пуски ракет, їх політ відстежується.

У той же час заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк припустив, що сьогодні буде масований ракетний удар росії.

«Не ігноруйте тривогу, очікується масований ракетний удар, не виключена можливість зміни початкового курсу ворожих ракет», – написав він.

Нагадаємо, сьогодні Київ та область знову опинилися під ракетною атакою росії. Раніше вранці у суботу росіяни вдарили по Харкову та Запоріжжю ракетами С-300.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: