На Київщині вранці було чутно вибухи: в ОВА та ЗСУ уточнили подробиці

Читать на русском
У Києві та області зранку 14 січня мешканці могли чути звуки вибухів. Як повідомили в ОВА, на одному з об'єктів критичної інфраструктури області сталося загоряння.
ілюстративне фото

У Києві та області вранці у суботу, 14 січня, мешканці могли чути звуки вибухів. У ЗСУ запевнили, що вони не пов'язані з воєнними діями і про жодний «повторний наступ» не йдеться.

Про це повідомив у Telegram заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Генерал пояснив, як ЗСУ захищатимуть Київ у разі нового наступу росіянНавколо Києва існує декілька рубежів оборони загальною протяжністю близько тисячі кілометрів.

«Звуки вибухів, які можна було почути у Києві та області, російські ботоферми активно використовують як привід розганяти паніку та транслювати меседж, що це нібито початок наступу з Півночі. Зазначу, що жодних наступальних дій ворога з Півночі поки що немає», – написав він.

Командувач підкреслив, що вибухи не пов'язані з загрозою з повітря або роботою ППО, а також з будь-якими військовими діями.

«Якби була загроза – ви почули сигнал тривоги. Про причини вибухів буде оголошено окремо», – додав Павлюк.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба пізніше повідомив, що після звуків вибухів, які чули вранці на Київщині, на одному з об'єктів критичної інфраструктури сталося загоряння.

«Близько 6-ї ранку були чутні звуки вибухів. На одному з об'єктів критичної інфраструктури маємо загоряння. На місці працюють відповідні служби», – написав він.

Кулеба зазначив, що попередньо, без постраждалих.

Нагадаємо, сьогодні вранці вибухи пролунали у Харкові – росіяни вдарили по місту ракетами С-300. Також під ранок було чути вибухи у Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: