ЗСУ продовжують контрнаступ, попри підготовку до великої операції навесні – ISW

Читать на русском
Збройні сили України продовжують контрнаступ, попри заяву про підготовку до великої операції навесні.
Getty Images

Збройні сили України продовжують контрнаступ, попри заяву про підготовку до великої операції навесні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Аналітики не зафіксували жодних ознак того, що українські сили мають намір зупинити контрнаступні операції цієї зими на користь проведення великого контрнаступу навесні. Натомість українські сили можуть готувати умови для потенційно більшої операції на наступних декілька місяців.

Резніков назвав щоденні втрати України та росії на війніРезніков заявив, що щодня гинуть приблизно 500 чи 600 російських військових, тоді як Україна втрачає десяту частину цього.

Зазначається, що прогноз міністра оборони Олексія Резнікова щодо високих темпів російських операцій навесні частково підтверджує оцінку ISW про те, що російські сили, ймовірно, готуються до наміченої вирішальної військової операції у 2023 році.

Водночас експерти стверджують, що російський наступ із Білорусі залишається малоймовірним.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов очікує на «дуже спекотні» бойові дії в березні.

Також повідомляли, що російське командування боїться наступу українських військ у Луганській та Запорізькій областях. Адже прорив фронту у тому напрямку зруйнує сухопутний шлях між росією та окупованим Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: