ПС ЗСУ підтвердили, що по будинку в Дніпрі влучила саме російська ракета Х-22

Читать на русском
Наразі ППО ЗСУ не має жодних засобів, які могли б ефективно перехоплювати та знищувати ці важкі радянські ракети
Крилата ракета Х-22focus.ua

Багатоповерховий будинок у Дніпрі 14 січня був знищений саме за допомогою російської крилатої ракети Х-22, яку запустили з території Курської області рф з борту одного з п'яти Ту-22М3 російських терористів.

Про це повідомило Командування Повітряних сил Збройних сил України з посиланням на командувача ПС ЗСУ генерал-лейтенанта Миколу Олещука.

«Одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 ч. 30 хв. 14 січня 2023 року, потрапила в багатоповерхівку в м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги). Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Ніяких сумнівів, що це була саме ракета Х-22 – немає» - йдеться в повідомленні ПС ЗСУ.

Також там нагадали, що ракета Х-22 має 950 кг бойової частини, великі розміри та швидкість. Крім того, ця ракета надзвичайно неточна, оскільки створювалася для ядерної головної бойової частини - її відхилення може становити сотні метрів.

Зараз ППО ЗСУ не має ніяких засобів, які могли б ефективно перехоплювати та знищувати ці важкі радянські ракети - з початку вторгнення рф по Україні випустили 210 таких ракет і жодну не вийшло перехопити. Втім, ці ракети можуть ефективно знищувати системи, які незабаром з'являться у ЗСУ - такі, як американські Patriot PAC-3 або італо-Французькі SAMP-T.

Нагадаємо, що російські терористи вдень 14 січня цілеспрямованим ударом знищили багатоповерховий будинок у Дніпрі, 12 людей загинули та 64 отримали поранення.

За даними ПС ЗСУ, терористи вдарили по багатоповерховій будівлі у Дніпрі важкою ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі.

Зараз у Дніпрі на місці російського теракту триває розбирання завалів знищеної багатоповерхівки. Під завалами є живі люди, вони чекають допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: