У Дніпрі знову зросла кількість жертв ракетного удару (оновлено)

Читать на русском
Понад 70 людей поранено. З них понад 40 госпіталізовано, частина у тяжкому й вкрай тяжкому стані. Серед загиблих та травмованих також є діти.
t.me/tymoshenko_kyrylo

Станом на день 15 січня вже відомо, що кількість загиблих в результаті ракетного удару по будинку у Дніпрі зросла до 27 людей.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у Телеграмі.

На місці події досі триває пошуково-рятувальна операція. Паралельно відбуваються активні слідчі дії - працюють експерти-криміналісти, прокурори, слідчі поліції і СБУ.

Зазначається, що понад 70 людей поранено. З них понад 40 госпіталізовано, частина у тяжкому й вкрай тяжкому стані. Серед загиблих та травмованих також є діти.

Як відомо, серед загиблих внаслідок російського обстрілу одна дитина.

«Ця трагедія - не просто воєнний злочин, це злочин проти людяності. Масштабне вбивство мирних громадян в Україні. Кожен важливий доказ буде задукоментований. Слідством та прокурорами будуть встановлені та притягнуті до відповідальності як ті, хто безпосередньо запускав ракети, так і їх командири, які віддали цей злочинний наказ. Усе російське військове керівництво», - заявив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов.

Згідно з попередніми даними, окупанти застосували ракету Х-22. Як зазначається, що цей тип ракет призводить до найбільших людських жертв, адже ракета є надзвичайно неточною, має величезне відхилення. Відтак застосування такої зброї по цілям у густонаселених районах - це однозначно воєнний злочин.

Нагадаємо, російські терористи вдень 14 січня цілеспрямованим ударом знищили багатоповерховий будинок у Дніпрі.

Раніше в РНБО назвали головні фейки, якими росіяни виправдовуються за трагедію в Дніпрі.

Також в неділю, 15 січня, близько 11:30 рятувальникам вдалося врятувати з-під завалів будинку в Дніпрі жінку, зараз йдуть пошуки ще 40 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: