У Байдена розповіли, чи передадуть США танки Україні слідом за Польщею

Читать на русском
Спікер Білого дому Карін Жан-П'єр відповіла на запитання, чи готові США постачати Україні танки.
Укрінформ

Сполучені Штати Америки продовжать надавати всю необхідну допомогу Україні стільки, скільки це буде потрібно, зокрема, військову техніку і танки.

Про це спікер Білого дому Карін Жан-П'єр повідомляє під час брифінгу.

Як зазначила Жан-П'єр, президент США Джо Байден раніше запевнив українського лідера Володимира Зеленського у прихильності до українського народу, а також у тому, що Вашингтон продовжить підтримувати Київ стільки, скільки потрібно.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

При цьому, вона відповіла на запитання, чи готові США постачати Україні танки.

«Ми дуже чітко давали це зрозуміти та були послідовними у цьому питанні. Ми діємо швидко і забезпечуємо Україну засобами, яких вона потребує, щоб виграти в цій війні», - сказала представниця Байдена.

Також вона запевнила, що надання військової допомоги Україні продовжиться і США буде робити це стільки, скільки буде потрібно.

Нагадаємо, що Польща у рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту довгоочікуваних танків Leopard. Польський президент Дуда закликав країни-партнери посилити підтримку України та передати ЗСУ більше сучасної зброї.

Раніше у Байдена заявили, що США мають гарантований план підтримки України на весь 2023 рік.

Також Пентагон вивчає можливість передачі Україні бойових бронемашин Stryker.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: