У Держдепі США пригрозили Китаю наслідками у разі допомоги росії

Читать на русском
США дуже уважно стежить за рішеннями, які приймає КНР у відповідь на будь-які російські запити допомоги у сфері безпеки.
Фото: depositphotos

Влада США слідкує за кожним рішенням, яке приймає Китай у відповідь на прохання країни-агресора про допомогу у сфері безпеки, зокрема, у війни проти України, щоб у разі чого застосувати важелі впливу.

Про це речник Державного департаменту США Нед Прайс повідомив під час брифінгу.

«Ми дуже уважно стежимо за рішеннями, які приймає КНР у відповідь на будь-які російські запити допомоги у сфері безпеки», - сказав Прайс.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

При цьому, він також підкреслив, що Вашингтон неодноразово пояснював Китаю, «якою буде ціна», якщо Пекін вирішить допомогти росії у систематичному ухилянні від санкцій США чи захоче надати допомогу у сфері безпеки, яка потім буде використана росією для війни в Україні.

Раніше ми повідомляли, що Китай та росія поглиблюють відносини після 9 місяців війни в Україні. Водночас Пекін дотримується більш збалансованої позиції.

Нагадаємо, Китай нарощує свої ядерні сили і готується до 2035 року майже вчетверо збільшити кількість боєголовок, що є у нього, швидко скорочуючи відставання від США.

Також президент США Джо Байден та глава Китаю Сі Цзіньпін провели зустріч на полях саміту G20 в Індонезії. У ході переговорів лідери обговорили війну росії проти України та наголосили на неприпустимості застосування ядерної зброї в Україні.

Окрім цього, стало відомо, що у США може статися бум виробництва зброї через загрози з боку рф та Китаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: