«Росія продовжуватиме війну»: Дуда закликав країни посилити підтримку України

Читать на русском
Україна потребує більшої підтримки. Росія продовжуватиме цю війну. ЗСУ роблять дуже багато, захищають свою країну, зазначив Дуда.
t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Польщі Анджей Дуда закликав країни-партнери посилити підтримку України та передати ЗСУ більше сучасної зброї.

Про це Дуда заявив на пресконференції з главами України та Литви у Львові у середу, 11 січня, пише Інтерфакс-Україна.

Польща в рамках міжнародної коаліції передасть Україні танки Leopard – ДудаДуда заявив, що Польща у рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard.

«Україна потребує більшої підтримки. Ця війна триватиме. Росія продовжуватиме цю війну, вживатиме систематичних дій зі знищення України, її інфраструктури. Окупантів слід зупинити. ЗСУ роблять дуже багато, захищають свою країну. Для того, щоб вони могли продовжувати робити це ефективно і далі, їм потрібна сучасна зброя. І вона має бути передана Україні», – заявив він.

На цьому фоні польський президент висловив подяку США за потужну військову та фінансову підтримку Україні, закликавши й інші країни-партнери приєднуватись та посилювати її.

«Важливо, щоб було розуміння, що Україна має відбити російську агресію у 21 столітті. Агресія має бути зупинена. У цьому аспекті НАТО та інші країни мають підтримувати Україну. Ми закликаємо надавати допомогу Україні», – сказав Дуда і додав, що підтримка Польщі буде й надалі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 11 січня прибув до Львова. Там президенти України, Литви та Польщі підписали спільну декларацію президентів Люблінського трикутника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: