Пентагон вивчає можливість передачі Україні бойових бронемашин Stryker: що відомо

Читать на русском
Адміністрація може оголосити про новий пакет наприкінці наступного тижня під час наступного Контактної групи Рамштайн.
фото: US ARMY

Міноборони США розглядає можливість відправлення Україні бойових броньованих машин Stryker в рамках нового пакету військової допомоги.

Про це повідомляє видання Politico.

Згідно зі словами представника міністерства оборони на умовах анонімності, «Страйкери» можуть бути частиною наступного пакету військової допомоги Україні. Адміністрація може оголосити про новий пакет наприкінці наступного тижня приблизно під час засідання Контактної групи «Рамштайн».

Повний склад рекордного пакету військової допомоги від США: яку зброю отримає УкраїнаУкраїна серед іншого отримає 50 БМП, 100 БТР, 18 САУ, бронеавтомобілі, боєприпаси та багато іншого. Все це потрібно, щоб вигнати російських окупантів геть з української землі

Остаточного рішення про їх передачу ще не ухвалено, і відправку в Україну нового типу бойових машин можуть дещо відкласти.

«Українцям потрібні бронетранспортери, і, якщо не рахувати інших країн, які їх надають, це те, що у нас є на озброєнні. Він не такий гарний, як Bradley для танкового бою, але вдалий для захисту піхоти в ближньому бою», - сказав представник Міноборони США.

Варто зазначити, що Stryker є восьмиколісними бойовими броньованими машинами, створеними General Dynamics Land Systems. Машини Stryker призначені для оснащення механізованих бригад Армії США, створених на початку 2000-х років та застосовуються для транспортування підрозділів мотопіхоти на полі бою.

При цьому, відомо що, на бронемашині встановлюється дистанційно керована башта Protector RWS, в яку вмонтований 12,7-мм кулемет M2 «Браунінг» (боєкомплект 2000 патронів), або 7,62-мм кулемет M240 (4500 патронів), або 40-мм автоматичний гранатомет Мк19 (448 гранат). Крім того, на установці розміщуються шість димових гранатометів.

Стало відомо, що найближче засідання Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн відбудеться 20 січня 2023 року.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Нагадаємо, що 6 січня США оголосили рекордний пакет військової допомоги для України. Наша держава серед іншого отримає 50 БМП, 100 БТР, 18 САУ, бронеавтомобілі, боєприпаси та багато іншого.

Також ми повідомляли, що США не хочуть передавати Україні танки Abrams із технічних причин. Вони споживають багато палива, схильні до поломок і вимагають великого досвіду обслуговування.

Напередодні Байден підтвердив, що США можуть передати БМП Bradley для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: