У Байдена заявили, що США мають гарантований план підтримки України на весь 2023 рік

Читать на русском
Джо Байден підписав закон про бюджет країни на 2023 рік із майже 45 мільярдами доларів допомоги Україні та союзникам, тоді як Білий дім просив про 37 мільярдів.
Getty Images

Сполучені Штати мають підтверджений та надійний план фінансування необхідної Україні безпекової, економічної, гуманітарної та енергетичної допомоги практично на весь 2023 рік.

Про це радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван повідомив журналістам «Голосу Америки».

У Байдена наголошують на тому, що американці здебільшого підтримують Україну, а політики – як республіканці, так і демократи – спираються на цю підтримку. Тому розмови про те, що з цього питання існують глибокі розбіжності, є недоречними.

Повний склад рекордного пакету військової допомоги від США: яку зброю отримає УкраїнаУкраїна серед іншого отримає 50 БМП, 100 БТР, 18 САУ, бронеавтомобілі, боєприпаси та багато іншого. Все це потрібно, щоб вигнати російських окупантів геть з української землі

Салліван звернув увагу на статтю колишньої держсекретарки США Кондолізи Райз та ексміністра оборони Роберта Гейтса у The Washington Post, де вони виступили із закликом негайно збільшити підтримку для України.

«Вона з'явилася, здається, протягом 24 годин після того, як Сполучені Штати оголосили про найбільший, наймасштабніший, найвпливовіший пакет військової допомоги Україні з початку війни на понад три мільярди доларів», – нагадав радник Байдена.

Крім того, додав він, Конгрес США ухвалив, а президент Джо Байден – підписав закон про бюджет країни на 2023 рік із майже 45 мільярдами доларів допомоги Україні та союзникам, тоді як Білий дім просив про 37 мільярдів.

«Ми починаємо їх виділяти, і я не бачу жодних ознак того, щоб ці гроші зменшували чи забирали. Отже, наша здатність надавати ресурси, щоб підтримати Україну – як необхідну їй безпекову допомогу, так і економічну, гуманітарну та енергетичну – є підтвердженою та непохитною упродовж всього 2023 року», – наголосив Салліван, додавши, що за підтримку України виступає більшість американців.

Нагадаємо, що 6 січня США оголосили рекордний пакет військової допомоги для України. Наша держава серед іншого отримає 50 БМП, 100 БТР, 18 САУ, бронеавтомобілі, боєприпаси та багато іншого.

Раніше стало відомо, що Пентагон розглядає можливість відправлення Україні бойових броньованих машин Stryker в рамках нового пакету військової допомоги.

Також ми повідомляли, що США не хочуть передавати Україні танки Abrams із технічних причин. Вони споживають багато палива, схильні до поломок і вимагають великого досвіду обслуговування.

Напередодні Байден підтвердив, що США можуть передати БМП Bradley для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: