Велика Британія також вирішила передати Україні танки – FT

Читать на русском
Уряд Великої Британії розглядає надання Україні танків Challenger 2. Інформацію підтвердив ЗМІ представник Даунінг-стріт.
news.sky.com

Уряд Великої Британії планує надати Україні танки, щоб допомогти країні захиститись від російського вторгнення.

Цю інформацію Даунінг-стріт уперше підтвердила виданню Financial Times.

За словами співрозмовника видання, британський прем'єр-міністр Ріші Сунак попросив міністра оборони Бена Воллеса «працювати з партнерами» найближчими тижнями, щоб «рухатися далі та прискоритися у підтримці України, включаючи надання танків».

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Якщо буде укладено угоду про постачання танків Challenger 2, це буде перший випадок, коли західна країна поставить Україні сучасні важкі бойові танки.

«Ми прискорюємо нашу підтримку України за допомогою військових технологій наступного покоління, які допоможуть виграти цю війну. Очевидно, що бойові танки можуть змінити правила гри для українців», – сказав представник Даунінг-стріт.

Нагадаємо, сьогодні у Львові Анджей Дуда заявив, що Польща у рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard.

За інформацією ЗМІ, Франція спільно з Польщею намагається переконати Німеччину розблокувати постачання Україні Leopard 2 у рамках нової військової допомоги.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба говорив, що стосовно постачання озброєння Україні залишилося табу на танки.

Однак нещодавно він запевнив, що цього року Україна отримає від союзників усю необхідну військову допомогу, яку не отримала в 2022-му.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: