У росії не збираються публікувати списки загиблих у Макіївці військових

Читать на русском
У росії заявили, що не публікуватимуть списки загиблих внаслідок удару HIMARS по будівлі ПТУ в Макіївці – даними нібито можуть скористатися іноземні розвідки.
Колаж 24 каналу

Військовий комісар Самарської області росії Олексій Вдовін заявив, що списки загиблих у Макіївці внаслідок удару HIMARS публікуватися не будуть.

Про це повідомляють російські видання Sota та The Insider.

За словами Вдовіна, списками загиблих «можуть скористатися іноземні розвідки».

Крейсер «Москва», Макіївка, Васильків: найбільші одномоментні втрати росіян під час війниДе росія зазнала найбільших одномоментних втрат за час війни – Макіївка, Білогорівка, потоплення крейсера Москва, збиття Іл-76 у Київській області.

«Списки ніякі публікуватись не будуть. Вся наявна інформація у військових комісаріатах доводиться персонально членам сімей військовослужбовців — або під час звернення, або, за низкою військовослужбовців, здійснюється оповіщення персонально співробітниками військових комісаріатів. Списки не можна публікувати. По-перше, це персональні дані, по-друге, це, звичайно, робота для іноземних розвідок, виявлення та проведення провокаційних заходів родичів військовослужбовців. Категорично заборонено», – заявив він.

Нагадаємо, 31 грудня ЗСУ завдали удару по будівлі профтехучилища в окупованій Макіївці. У будівлі, яка використовувалася як казарма, було вбито та поранено близько 700 російських окупантів.

У росії визнали загибель лише 89 осіб. Родичі військових кажуть, що списків загиблих і поранених у Макіївці немає, а мобілізованих, які вціліли, збиралися відправити в наступ.

8 січня в рф заявили, що нібито помстилися за удар по Макіївці і «знищили 600 українських бійців». У ЗСУ спростували ці заяви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: