У росії повідомили, що «помстилися» за Макіївку, ЗСУ спростовують заяву

Читать на русском
У рф заявили, що ракетний удар по Краматорську в ніч на 8 січня нібито був помстою за удар Сил оборони по Макіївці в новорічну ніч. В ЗСУ ж спростовують цю інформацію.
Стратком ЗСУ

У рф заявили, що ракетний удар по Краматорську в ніч на 8 січня нібито був помстою за удар Сил оборони по Макіївці в новорічну ніч. В ЗСУ ж спростовують цю інформацію.

Заяву Міноборони рф цитує РИА Новости.

Міністерство оборони РФ назвало ракетний удар по Краматорську вночі 8 січня «операцією помсти» за удар по місцю дислокації російських військових у Макіївці.

«У відповідь на злочинний удар київського режиму в перші хвилини січня по пункту тимчасової дислокації російських військовослужбовців у населеному пункті Макіївка командуванням об'єднаного угруповання російських військ реалізовано операцію помсти. Протягом минулої доби російськими засобами розвідки було розкрито і достовірно підтверджено за кількома незалежними каналами пункти тимчасової дислокації військовослужбовців ЗСУ в Краматорську», – йдеться у заяві.

Крейсер «Москва», Макіївка, Васильків: найбільші одномоментні втрати росіян під час війниДе росія зазнала найбільших одномоментних втрат за час війни – Макіївка, Білогорівка, потоплення крейсера Москва, збиття Іл-76 у Київській області.

Окупаційна влада заявляє, що в гуртожитку №28, по якому завдали удар у неділю вночі, перебували нібито понад 700 українських військових і в гуртожитку №47 – понад 600. Своїм ударом вони нібито вбили понад 600 українських бійців.

Цю інформацію спростував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарі Суспільному. Зокрема, він підкреслив, що заява окупантів не відповідає дійсності, бо у російських військ немає можливості завдавати високоточних ударів.

«Ця інформація настільки ж відповідає дійсності, як і дані, що вони знищили всі наші HIMARS», – додав він.

Нагадаємо, 31 грудня ЗСУ завдали удару по будівлі профтехучилища в окупованій Макіївці. У будівлі, яка використовувалася як казарма, було вбито та поранено близько 700 російських окупантів.

Тільки 2 січня міністерство оборони рф визнало свої втрати в Макіївці, але занизило їх до 63 загиблих. Пізніше повідомили, що кількість загиблих зросла до 89 осіб.

Мобілізованих росіян, які вціліли після удару ЗСУ по будівлі профтехучилища в окупованій Макіївці, хотіли відправити в наступ, але «передумали».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: