Удар ЗСУ по Макіївці: в ISW вважають, що міноборони рф намагається перекласти відповідальність за втрати

Читать на русском
Міноборони рф намагається перекласти провину за загибель сотень військових у Макіївці на представників ДНР та самих мобілізованих.

Міністерство оборони росії намагається перекласти провину за втрати в окупованій Макіївці Донецької області на «чиновників ДНР» та мобілізованих.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики констатували, що руйнівний удар HIMARS по російській базі у Макіївці викликав різку критику російського військового керівництва.

«Міноборони рф, ймовірно, намагається перекласти провину за погану оперативну безпеку на «посадових осіб ДНР» та мобілізовані сили. Представники «правоохоронних органів ДНР» повідомили російським держінформагентствам, що удару було завдано, коли російські військовослужбовці порушили оперативну безпеку, скориставшись особистими мобільними телефонами, що дозволило українським силам завдати точкового удару по базі. Схильні до кремля ЗМІ та деякі блогери заявили, що не слід недооцінювати здатність України скористатися поганою практикою оперативної безпеки на фронті. Деякі «чиновники ДНР» закликали покарати винних у розміщенні військових у навчальному закладі», – йдеться у звіті.

Але «розпливчасте» визнання удару міноборони росії викликало критику і на адресу російського військового командування. Деякі блогери заявили, що керівництво виявило «злочинну недбалість» і не змогло розосередити військових у Макіївці на дрібніші групи.

Нагадаємо, 31 грудня ЗСУ завдали удару по будівлі профтехучилища в окупованій Макіївці. У будівлі, яка використовувалася як казарма, було вбито та поранено близько 700 російських окупантів.

Тільки 2 січня міністерство оборони рф визнало свої втрати в Макіївці, але занизило їх до 63 загиблих.

За словами експерта, у Макіївці загинула «еліта» мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: