У Макіївці ЗСУ винищили «елітних» російських окупантів – експерт

Читать на русском
Туди перекинули навчених фахівців зі зв'язку, операторів, молодших офіцерів і так далі, оскільки Макіївка вважалася глибокою тиловою базою
Фото з місця подійПропаганда Кремля

Під час удару Збройних сил України по будівлі профтехучилища в Макіївці, де були ліквідовані сотні росіян, загинули не звичайні мобілізовані. Там розташували тих, хто мав стати становим хребтом окупаційного угруповання військ на сході України.

Про це розповів військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі телеканалу Еспресо.

«Вагнерівці» на війні в Україні: удари ЗСУ по місцях розташування російських найманцівЗСУ з літа знищили бази та казарми найманців Вагнера у Кадіївці, Попасній, Сватовому на Донбасі. Докладніше – на інфографіці.

Киричевський зазначив, що росіяни вважали Макіївку глибокою тиловою базою. Тому в ПТУ зібрали «еліту» мобілізованих - навчених фахівців зі зв'язку, операторів, молодших офіцерів і так далі. Те, що база була знищена, стало для росіян глибоким шоком.

Експерт підкреслив, що маячні, які поширює російська пропаганда - заниження цифри втрат, розповіді про те, що нібито частина мобілізованих змогла врятуватися, що вони всі змогли врятуватися і так далі - свідчить про те, що росіяни намагаються якось знизити ефект від удару ЗСУ.

«Вони повинні були стати скелетом угруповання військ на Сході України. Це були елітні мобілізовані, які пройшли навчання... Тобто цим фактом вони визнають, що не очікували взагалі, що ЗСУ можуть завдати удару по цьому військовому об'єкту» - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованій росіянами території Донецької області в новорічну ніч в результаті удару Збройних сил України по будівлі, яка використовувалася, як казарма, сотні окупантів знищені. Згідно з попередніми даними, понад 400 росіян ліквідовано, ще понад 300 отримали поранення. Всі мобілізовані прибули з Саратовської області росії.

Міністерство оборони рф вдень 2 січня визнало, що українські бійці знищили російських військових в окупованій Макіївці Донецької області - але при цьому заявило, що загинуло нібито всього 63 росіянина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: