На окупованих територіях росіяни складають списки школярів для мобілізації – деталі

Читать на русском
Окупанти формують списки українців, кого можна мобілізувати одразу після випуску зі школи. Зокрема тих, хто досягне повноліття у 2023 році.
Ілюстративне фотоvchasnoua

На тимчасово окупованих територіях Донеччини і Луганщини росіяни заздалегідь складають списки школярів, яких можна буде мобілізувати після досягнення повноліття.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Діти 2005-2006 року народження на тимчасово окупованих територіях мають стати на «обов'язковий військовий облік». Прийняття на так званий облік відбувається на тимчасово окупованих територіях Луганщини та Донеччини», - йдеться у повідомленні.

Що робити, якщо дитину депортували окупанти: поради МінінтеграціїУ Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, що робити, якщо дитину депортували окупанти рф.

Як зазначає ЦНС, згідно з інформацією підпілля, окупанти формують списки українців, кого можна мобілізувати одразу після випуску зі школи. Зокрема тих, хто досягне повноліття у 2023 році.

При цьому, раніше ЦНС повідомляв, що у рамках нової хвилі мобілізації російські окупанти планують провести мобілізаційні заходи серед населення окупованих територій півдня України.

Нагадаємо, окупанти вивозять українських дітей до москви, Ростова та інших міст та облцентрів росії, аби переконати, що в країні-агресорі на них нібито чекає щасливе майбутнє.

Напередодні у кремлі закликали «не надавати значення чуткам» про мобілізацію в росії.

Перед цим стало відомо, що росія планує після Різдва мобілізувати ще півмільйона людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: