Стало відомо, скільки разів ворог обстріляв Запорізьку область з початку року

Читать на русском
Тільки за останню добу, 9 січня, росіяни 91 раз обстріляли Запорізьку область, 70 ударів було завдано по цивільній інфраструктурі у 19 населених пунктах.
Ілюстративне фото

За перші дні 2023 року російські агресори понад 600 разів обстріляли мирні міста й села Запорізької області, внаслідок чого є поранені та загиблі.

Про це голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляє в ефірі національного телемарафону новин.

«Від початку року понад шість сотень обстрілів по мирних містах та селищах: четверо загиблих та семеро поранених», - зазначає він.

Старух додав, що тільки за останню добу, 9 січня, росіяни 91 раз обстріляли Запорізьку область, 70 ударів було завдано по цивільній інфраструктурі у 19 населених пунктах.

Росіяни не випускають мешканців із окупованих територій через Василівку – обмудсменПротягом останніх двох тижнів росіяни не випускають мешканців тимчасово захоплених територій України через коридор життя у Василівці Запорізької області у сторону Запоріжжя.

Керівник області зазначив, що наразі пропускний пункт у Василівці закритий, і з початку року лише дві людини змогли вийти пішки в бік Запоріжжя.

Згідно з його словами, російські загарбники намагаються заборонити використання гривні на тимчасово захоплених територіях.

«Однак це призвело лише до того, що її курс на «чорному ринку» значно виріс», - сказав Старух.

Нагадаємо, що в окупованій Василівці Запорізької області було знищено військову комендатуру росіян.

Напередодні під час «перемир’я» росіяни обстріляли гуманітарну місію ООН у Запорізькій області.

Також нагадаємо, що російські терористи ввечері 7 січня, в день Різдва, завдали ракетного удару по Запоріжжю. Місцеві жителі повідомили про більш ніж десять вибухів.

У неділю, 1 січня, окупанти обстріляли населений пункт Оріхів на Запоріжжі. Одна людина загинула.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: