СБУ ідентифікувала трьох росіян, які катували мирних жителів на Запоріжжі

Читать на русском
СБУ ідентифікувала трьох російських омоновців, які шукали українських патріотів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

СБУ ідентифікувала трьох російських омоновців, які шукали українських патріотів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Про це повідомляє пресслужба відомства у телеграмі.

«У результаті слідчо-оперативних дій встановлено особи ще трьох російських загарбників, які брали участь у викраденнях та тортурах мирних жителів тимчасово захоплених районів Запорізької області», - йдеться у повідомленні.

Один із зловмисників – командир тактичної групи 22-ї окремої бригади оперативного призначення росгвардії. Після захоплення Мелітополя його призначили військовим комендантом адміністрації загарбників.

На цій «посаді» він виконував завдання москви щодо придушення руху опору біля Приазов'я. Для цього сформував «каральні загони», які проводили масові облави на житло місцевих жителів.

Під час таких «нальотів» росіяни викрадали людей і відвозили їх на тортури до «військової комендатури» росії. Там із постраждалих «вибивали» інформацію про місця перебування українських патріотів на території району.

Ще двома воєнними злочинцями є співробітники Махачкалінського загону міліції особливого призначення (відомішого як омон) управління росгвардії по республіці Дагестан.

На початку захоплення Василівського району вони увійшли до складу створеної агресором «комендатури» росії: один на «посаді» заступника керівника органу, а інший - його помічника.

«Встановлено, що рашисти особисто брали участь у незаконних затриманнях та тортурах українських громадян, застосовували щодо потерпілих отруйні хімічні речовини та електрострум та постійно загрожували вбивством близьких родичів», - зазначили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають комплексні заходи щодо притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності.

Раніше на Чернігівщині затримали колаборанта, який працював на спецслужби Білорусі.

Також у Тернополі кіберполіція та СБУ ліквідували ботоферму щодо поширення кремлівських наративів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: