Росіяни не випускають мешканців із окупованих територій через Василівку – обмудсмен

Читать на русском
Протягом останніх двох тижнів росіяни не випускають мешканців тимчасово захоплених територій України через коридор життя у Василівці Запорізької області у сторону Запоріжжя.
Ілюстративне фото

Протягом останніх двох тижнів росіяни не випускають мешканців тимчасово захоплених територій України через «коридор життя» у Василівці Запорізької області у сторону Запоріжжя.

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець у телеграмі.

«У той час, коли представники російської сторони озвучують тези про «різдвяне перемир'я» (мова йде про 6-7 січня), реальність показує, що слово «мир» взагалі не має нічого спільного з росією», - зазначив Лубінець.

За його словами, вже другий тиждень поспіль російські військові не дозволяють евакуацію через «коридор життя» в Запорізькій області.

«За цей час на територію вільної України коридором пройшла лише одна людина. Це чоловік, якого, до речі, змушували стати колаборантом. А через відмову його привезли та висадили у Василівці, і він пішки йшов 15 кілометрів до Кам'янського», - повідомив Лубінець.

За його словами, зараз немає навіть натяку на те, що люди зможуть виїхати цим коридором хоча б перед Різдвом.

«Світ вже впевнений у тому, що росія не знає, що таке гуманітарне право й безпечна евакуація. А Україна неодноразово перевірила високою ціною, що росія не дотримується жодних умов перемир'я та жодних домовленостей. І напевно скажу те, що має на устах кожен українець: Україні не потрібне перемир'я, Україні потрібний мир», - наголосив Лубинець.

Раніше в Україну повернули трьох дітей, депортованих окупантами.

Також стало відомо про те, що у Василівці Запорізької області було знищено військову комендатуру окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: