США та Ізраїль планують завадити Ірану постачати дрони до рф

Читать на русском
Це стало предметом розмов з державними структурами Ізраїлю по лінії як Держдепартаменту, так і Білого дому.
фото: dw.com

У США вже обговорили з новою владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану, зокрема постачань БПЛА до країни-агресора, яка застосовує їх проти мирного населення України.

Про це речник Держдепартаменту США Нед Прайс повідомив на брифінгу.

«Ми, поза сумнівом, обговорювали з нашими ізраїльськими партнерами загрозу, яку становлять іранські технології БПЛА, а також їх розповсюдження по всьому світу, включно з росією», - сказав він.

При цьому, Прайс поінформував, що це стало предметом розмов з державними структурами Ізраїлю по лінії як Держдепартаменту, так і Білого дому.

Іран не передає в рф ракети через можливі наслідки – розвідкаПредставник ГУР розповів, що Іран не постачає ракети в росію через загрозу режиму. У керівництві країни не всі хочуть допомагати путіну.

Згідно зі словами представника зовнішньополітичного відомства, Вашингтон застосовує наявні важелі, аби завадити Тегерану реалізовувати схеми постачань озброєнь за кордон. Він нагадав, що США запровадили санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до цих оборудок. Крім того, американська сторона продовжує відстежувати цілі для нових санкцій.

Речник Держдепу також наголосив, що Сполучені Штати узгоджують свій підхід із союзниками та партнерами по всьому світу, аби зупинити потік військових технологій з Ірану до росії, а також інших країн-вигнанців.

Раніше ми повідомляли, що у Байдена намагаються перешкодити Ірану виробляти і постачати дрони в рф.

Нагадаємо, Іран може постачати росії дрони морським шляхом, тому кількість БПЛА Shahed у росіян може зрости.

Варто зазначити, що країна-агресор поновила удари по Україні іранськими дронами-камікадзе Shahed завдяки новій партії, але використовує їх ощадливіше.

США вважають, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш піддався тиску з боку країни-агресора, через що не направив до України офіційних осіб для перевірки використання рф іранських безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: