У Байдена намагаються перешкодити Ірану виробляти і постачати дрони в рф – ЗМІ

Читать на русском
Адміністрація Джо Байдена докладає зусиль, щоб перешкодити Ірану виробляти і постачати безпілотники в росію.
Ілюстративне фотоФото – скріншот

Адміністрація президента США Джо Байдена намагається перешкодити Ірану у виробництві і постачанні безпілотників росії.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела.

За даними видання, представники розвідки, військових і служб національної безпеки описали розширену програму США, яка має на меті перекрити Ірану можливість виробляти безпілотники. Також докладають зусиль, щоб ускладнити росіянам запуск дронів-камікадзе. Якщо це не допоможе, українців можуть забезпечити необхідними засобами ППО.

Атаки на енергооб'єкти: у ЗСУ назвали кількість збитих російських ракет і дронів з вересняСили української ППО з вересня збили понад 420 ракет, які росіяни запускали по критичній інфраструктурі.

Масштабність зусиль американців стала очевидною протягом останніх тижнів. Адміністрація Байдена прискорила кроки щодо позбавлення Ірану західних компонентів, які необхідні для виробництва дронів, що продаються в рф. Це сталося після того, як з’ясувалося, що у них присутня мікроелектроніка із США.

Західні партнери допомагають українським військовим виявляти майданчики, з яких російські загарбники запускають безпілотники. Крім того, надають пристрої, що здатні виявляти ворож дрони на далеких відстанях.

Нагадаємо, країна-агресор поновила удари по Україні іранськими дронами-камікадзе Shahed завдяки новій партії, але використовує їх ощадливіше.

США вважають, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш піддався тиску з боку країни-агресора, через що не направив до України офіційних осіб для перевірки використання рф іранських безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: