Рф частіше використовує ударні дрони через брак високоточних ракет – ISW

Читать на русском
Російські окупанти почали частіше запускати по українській інфраструктурі іранські дрони-камікадзе через те, що запас високоточних ракет закінчується.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Російські загарбники все частіше використовують ударні безпілотники для нових атак по території України, тому що у них закінчуються високоточні ракети.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що у ніч проти 30 грудня росіяни запустили 16 безпілотників після масованої ракетної атаки. Ці запуски дронів та інші свідчать про значне збільшення кількості нещодавніх випадків застосування російськими військами цих систем в Україні.

На думку аналітиків, російські війська могли накопичити іранські безпілотники після тритижневої перерви (з 17 листопада по 7 грудня росіяни не використовували дрони для атак). Також припускають, що країна-агресор могла отримати або очікує на отримання нової партії дронів з Ірану.

«Російські сили, ймовірно, ще більше збільшили темпи атак безпілотників, намагаючись підтримати свою кампанію проти української критичної інфраструктури, зважаючи на те, що їхні запаси високоточних ракет, ймовірно, вичерпані. Російські військові, ймовірно, продовжуватимуть використовувати все більшу кількість цих систем для атак на цивільні об'єкти в Україні», – йдеться у звіті Інституту.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

Ключові висновки ISW:

  • Володимир путін створив умови для подальшої інституціоналізації корупції в рф.

  • Російські окупанти продовжували контратаки по лінії Сватове-Кремінна.

  • Українські захисники вдарили по місцях зосередження російських військ у Луганській області.

  • Росіяни продовжували наступальні операції у районі Авдіївки та Бахмута, де темпи російських наступальних операцій, можливо, уповільнилися у порівнянні з попередніми днями.

  • За даними російських джерел, загарбники провели наземні атаки у Запорізькій області.

  • Джерела в Україні та росії обговорювали ймовірність проведення в країні-агресорі другої хвилі мобілізації, а також коли саме це станеться.

  • Чиновники рф продовжують проводити політику інтеграції окупованих територій до складу країни-агресора.

Нагадаємо, у ніч проти п’ятниці, 30 грудня, російські загарбники знову атакували Київ та Київську область. Для цього вони вкотре використали ударні дрони іранського виробництва.

Загалом було випущено 16 «шахедів», які атакували Україну з південно-східного та північного напрямів. Сили ППО знищили всі ворожі цілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: