В «Укренерго» розповіли про ситуацію в енергосистемі після нічної атаки дронів-камікадзе

Читать на русском
Ситуація в енергосистемі України повністю контрольована після нічної атаки ворожих дронів-камікадзе Shahed.
vechirniy.kyiv.ua

Ситуація в енергосистемі України повністю контрольована після нічної атаки ворожих дронів-камікадзе Shahed.

Про це повідомила пресслужба «Укренерго» у Facebook.

Внаслідок нічної атаки є пошкодження, однак попри все станом на 11:00 2 січня ситуація в енергосистемі повністю контрольована. В областях ввечері застосовують планові відключення для попередження виникнення додаткових аварій.

«Через мережеві обмеження, викликані значними руйнуваннями у магістральних мережах внаслідок 11 ракетних та 14 безпілотних атак ворога, з метою попередження виникнення додаткових аварій, до областей доведені ліміти споживання на вечірній період», – зазначають у повідомленні.

Як українцям отримати безкоштовно енергозберігаючі LED-лампи: пояснення МінТОТНа сайті міністерства зазначається, що всього можна обміняти 5 ламп старого зразка на 5 нових.

При цьому у Києві ускладнилась ситуація з електропостачанням, через що у місті застосовані аварійні відключення. Відновлювальні роботи вже тривають.

Нагадаємо, протиповітряна оборона у ніч на 2 січня знищила 39 ударних безпілотників типу «Шахед», два розвідувальних безпілотники «Орлан-10» та одну керовану авіаційну ракету Х-59, які було запущено по Україні російськими військами.

В результаті атаки іранських безпілотників-камікадзе на Київ 2 січня в Деснянському районі уламками збитого БПЛА пошкоджено будинок, є один потерпілий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: