Сили ППО за ніч збили над Україною майже 40 ударних дронів та ракету Х-59

Читать на русском
До відбиття нападу були залучені зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація Повітряних сил та мобільні вогневі групи. Дедалі активніше залучається техніка та озброєння, надані Україні західними партнерами.
Ілюстративне фотоGeneralStaff.ua

Протиповітряна оборона у ніч на 2 січня знищила 39 ударних безпілотників типу «Шахед», два розвідувальних безпілотники «Орлан-10» та одну керовану авіаційну ракету Х-59, які було запущено по Україні російськими військами.

Про це Повітряні сили Збройних сил України повідомляють у Телеграмі, а також пише міський голова Києва Віталій Кличко.

«У ніч з 1 на 2 січня 2023 року російські окупанти завдали масованого удару безпілотниками-камікадзе іранського виробництва Shahed-131/136. В результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних cил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України усі 39 ударних БпЛА знищені», - йдеться в повідомленні.

У новорічну ніч українська ППО знищила 45 «шахедів»Сили протиповітряної оборони у ніч на 1 січня збили 45 ворожих дронів іранського виробництва Shahed-131/136.

Зазначається, що до відбиття нападу були залучені зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація Повітряних сил та мобільні вогневі групи. Дедалі активніше залучається техніка та озброєння, надані Україні західними партнерами.

Крім того, захисники неба знищили два БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10" та керовану авіаційну ракету Х-59.

Водночас, Кличко з посиланням на сили ППО повідомив, що «вночі 40 дронів-камікадзе йшли на Київ, 15 знищили над сусідніми областями, 3 – на Київщині і 22 дрони – над столицею».

Раніше ми повідомляли, що під час атаки іранських безпілотників, спрямованих російськими терористами на українські міста в ніч на 2 січня, тільки над Києвом збито вже 16 повітряних цілей та 10 над Запорізькою та Дніпропетровською.

Нагадаємо, що російські терористи ввечері 1 січня знову спробували атакувати цивільні та інфраструктурні об'єкти України за допомогою отриманих від іранського терористичного режиму безпілотників-камікадзе Shahed-131 та Shahed-136.

В результаті атаки іранських безпілотників-камікадзе на Київ 2 січня в Деснянському районі уламками збитого БПЛА пошкоджено будинок, є один потерпілий.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: