Генсек НАТО спрогнозував, до чого саме готуватися Україні в 2023 році

Читать на русском
Генсек НАТО вважає, що російські війська готуються до продовження війни та можливої ​​спроби нового наступу. Зокрема, він зазначив, про це говорить оголошена у рф мобілізація.
фото: ВВС

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг вважає, що країнам Заходу варто готуватися до затяжної війни в Україні.

Про це керівник Альянсу заявив в інтерв’ю ВВС.

«Ми маємо бути готовими до довгого шляху, тому що, як ви помітили, росія не має наміру відмовлятися від своєї головної мети – встановлення контролю над Україною», – переконаний Йєнс Столтенберг.

Згідно з його словами, успіхи армії України не повинні створювати оманливого відчуття швидкої перемоги Києва. Генсек НАТО вважає, що російські війська готуються до продовження війни та можливої ​​спроби нового наступу. Зокрема, він зазначив, про це говорить оголошена у рф мобілізація.

Попереду найважчий відрізок війни з рф – ДаніловНаразі розпочинається найважчий етап війни на шляху до перемоги України над російськими агресорами.

Столтенберг підкреслив, що в цій ситуації Україна гостро потребує військової підтримки Заходу. Він закликав союзників продовжувати допомагати Києву та заявив про необхідність довгострокового плану підтримки.

«Більшість війн закінчуються мирними переговорами. Найімовірніше, так само буде і з цією війною. Але ми знаємо, що умови, на яких буде укладено мир для України, повністю залежать від співвідношення сил на полі бою», – сказав Столтенберг.

Нагадаємо, напередодні генсек НАТО попередив про загрозу нового російського наступу. Столтенберг вважає, що Кремль не змінив мету, заради якої він розв'язав загарбницьку війну проти України.

Раніше Кремль змінив командувача військ у районі Кремінної та Сватового.

Також НАТО значно збільшить виробництво зброї та боєприпасів для України та власної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: